ApeleazaContact
X
Menu
X

Izolare termica optimizata

Model: S9000

Dezvoltarea unui sistem cu cele mai bune caracteristici de izolare termica nu este o intamplare, ci rezultatul unor lucrari de dezvoltare orientate in acest scop. Succesul ne da dreptate. Numeroase calcule au avut ca rezultat valori de izolare termica uimitoare. Scopul dezvoltarii a fost inca de la inceput atingerea unei valori de izolare termica Uf de 0,92 W/m2K in combinatia standard cu armatura si, odata cu aceasta, eficienta de casa pasiva. Aceasta a reusit printr-o suma de detalii inovative in crearea sistemului.

Secretul sta in detalii

Sistemul S 9000 dispune de un concept inteligent de etansare cu trei planuri de garnitura. Pentru imbunatatirea izolarii termice, cerceveaua este prevazua din fabrica cu o garnitura suplimentara in falt. O inaltime mai mare a peretului de acoperire a geamului, de 26 mm, asigura de asemenea o izolare termica imbunatatita.

 

Statica imbunatatita datorita folosirii cu STV®

Model: S9000

Tehnica de lipire dezvoltata de GEALAN - STV® (Statische-Trocken-Verglasung) reprezinta lipirea geamului de profil printr-o banda adeziva conceputa special pentru constuctia de ferestre, pastrandu-se insa calarea obisnuita a geamului. Prin lipirea geamului de profilul cercevelei, rigiditatea geamului este transferata asupra acesteia si intreg sistemul devine mai stabil. Astfel pot fi construite elemente standard fara armatura. Prin combinarea STV® cu armatura in cercevea se pot realiza elemente de fereastra deosebit de mari.

 • Combinarea tehnicii STV® cu armatura obisnuita face posibila realizarea unor elemente de dimensiuni neatinse pana acum.
 • Lucrarile de durata pentru reglajul ferestrei (inainte si dupa montaj) se reduc la minimum.
 • Lipirea geamului de cercevea imbunatateste protectia anti-efractie.
 • Chiar si dupa folosire indelungata, ferestrele cu STV® se inchid sigur ca un seif.

Program cuprinzator de accesorii

Model: S9000

Prin pastrarea adancimii de constructie de 82,5 mm este disponibila inca de la lansarea pe piata o oferta cuprinzatoare de accesorii ca de ex. profile de latire a tocului, solutii pentru colturi de 90° si variabile, cuplaj static si profile de legatura.

 • GECCO (GEALAN CLIMA CONTROL)
 • AIR WATCH
 • Numeroase folii decor
 • Profile de cuplare
 • Profile de latire a tocului
 • Profile de legatura

Numeroase folii decor, natural atractive

Model: S9000

Pentru toti cei care apreciaza aspectul natural, fara a se priva de avantajele tehnicii moderne, exsta ferestre din PVC cu aspect de lemn. Astfel faceti alegerea potrivita. Indiferent daca se folosesc pentru renovarea unui bloc de locuinte sau pentru o construtie noua, ferestrele decor lemn GEALAN conving atat prin aspect cat si prin functionalitate. Ferestrele decor au toate caracteristicile pozitive ale ferestrelor moderne din PVC si in acelasi timp efectul decorativ al lemnului.

S 9000 este disponibil la dorinta dumneavoastra in numeroase folii colorate sau cu aspect de lemn.

Eficienta de casa pasiva

Model: S9000

Privire de ansamblu asupra avantajelor ferestrelor cu eficienta de casa pasiva:

 • O izolare termica deosebita contribuie la imbunatatirea eficientei.passivhaus
 • Un grad de confort ridicat creste calitatea locuintei.
 • Testarile pentru eficienta folosirii confera siguranta asupra functionarii durabile a ferestrei.
 • Investitia in ferestre cu eficienta de casa pasiva se amortizeaza in scurt timp pe baza potentialului de economisire a energiei. Consultati-va pe aceasta tema si cu constructorul dvs. de ferestre!

Standard de casa pasiva cu S 9000

Noul sistem S 9000 de la GEALAN dispune, prin cele 6 camere din toc si cercevea, geometriile optimizate ale armaturii, inaltimea marita a peretelui de acoperire a geamului si prin tehnica regandita de etansare, de o configuratie inovativa si moderna a profilelor, ce permite ferestrelor sa raspunda intr-un mod economic cerintelor inalte ale standardului de casa pasiva.

Ce este o casa pasiva?

O casa pasiva face posibila mentinerea, atat iarna cat si vara, a unei temperaturi constante fara folosirea unui sistem obisnuit de incalzire sau de climatizare - casa se "incalzeste" si se "raceste" in mod pasiv. Folosirea caldurii emanate de razele soarelui prin fereastra, precum si caldura emanata de aparate si de locuitori sunt de ajuns pentru mentinerea cladirii in perioada rece la temperaturi interioare confortabile.

Conditia pentru o casa pasiva este un necesar anual de incalzire mai mic de 15 kWh/(m2a). Aceasta valoare corespunde unui necesar de ulei de incalzire de cca. 1,5 l/(m2a). Necesarul total de energie, inclusiv apa calda si curent electric, este la o casa pasiva europeana de sub 120 kWh/(m2a).

Pe langa aceasta, casele pasive se deosebesc printr-un nivel de confort termic ridicat. Chiar si la temperaturi exterioare scazute de durata, temperaturile interioare ale suprafetelor elementelor de constructie nu au voie sa scada sub anumite valori. Pe aceasta cale se evita efectul de "radiatie rece", rezultat de obicei din diferente mari de temperatura dintre elementele reci de constructie si aerul cald din incapere, fenomen perceput de utilizator ca si "curent" de aer.

Standardul de casa pasiva este o varianta eficienta, din punct de vedere al costurilor, de a reduce necesarul energetic al cladirilor noi la minim si totodata de a creste confortul. Economisirea de energie rezultata conserva resursele si contribuie la sustenabilitate.

Care sunt cerintele rezultate din aceasta pentru ferestre?

Ferestrele folosite in case pasive au o valoa
re de izolare termica deosebit de ridicata. Coeficientul de izolare termica a ferestrei Uw trebuie sa fie mai mic sau egal cu 0,8 W/m2K. In directiva ift WA-15/2 "Eficienta ferestrelor, a usilor de exterior si a fatadelor pentru casa pasiva" sunt enuntate cerintele legate de eficienta ferestrelor. Aceasta directiva defineste insa, nu doar cerintele legate de pierderile de caldura prin ferestre si prin elementele acestora de legatura, ci stabileste totodata valori minime pentru temperaturile suprafetelor elementelor de legatura cu cladirea sau cele ale suprafetelor de geam sau de panel. Astfel se asigura confortul termic in incaperi si se evita condensul in locurile cu eficienta redusa. Suplimentar se stabilesc si cerinte legate de eficienta in folosire, a caror indeplinire trebuie demonstrata prin testari pentru rezistenta la intemperii, rezistenta mecanica si la lovituri sau testarea nivelului fluxului de aer.

Datorita calitatilor extraordinare de izolare termica si de eficienta, ferestrele cu eficienta de casa pasiva se pot folosi totodata si la renovarea de cladiri vechi sau la orice alta constructie noua.

FEREASTRA VIITORULUI - DISPONIBILA ACUM!

GEALAN FUTURA ®

Sistemul pentru case pasive acum certificat si in varianta colorata

 • Cu STV® si armaturi standard pana la o inaltime a cercevelei de 2,4 m (In functie de dimensiunile ferestrei/constructiei)
 • Cu protectie anti-efractie, RC 2
 • Pentru constructii noi si pentru renovari
 • Verificat conf. ultimelor norme RAL-GZ 716
 • Integrat in platforma de sistem S 9000

Facebook

TimGroup Facebook